مریم علایی، شاعر و منتقد ادبی
شعر، صرفاً برای سرگرمی خلق نمیشود
مریم علایی شاعر و منتقد ادبی اردبیلی معتقد است: شعر صرفاً برای سرگرمی خلق نمیشود و باید هسته و معنا داشته باشد، مفاهیمی که در لفافه و عاری از تعابیر دم دستی، در قالبی هنرمندانه از آرایهها و عناصر و در کمال نوآوری، منتقل میشوند.
به گزارش روابط عمومی کانون خوزستان، مریم علایی شاعر و منتقد ادبی که در دوازدهمین نشست مجازی انجمن شاعران نوجوان (آیینههای ناگهان) مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مسجدسلیمان سخن میگفت با بیان این مطلب تأکید کرد: از مهمترین عناصر شعر تخیل یا خیالانگیزی است؛ پر گرفتن به افقهای دور دست و نا آشنا به مدد تخیل صورت میگیرد و در واقع تخیل، یک قوهی فرازمانی و فرامکانی است.
او با اشاره به اینکه شعر مبتنی بر تخیل است؛ افزود: شاعر با بهرهگیری از تخیل، جهانی تازه و نو خلق میکند و در واقع تخیل نشاندهندهی دید و بینش شاعرانه است.
کارشناس آفرینشهای ادبی استان اردبیل قلمرو خیال در شعر را گسترده دانست و اظهار داشت: کاربردیترین صورتهای خیال در شعر عبارتاند از تشبیه، استعاره، مجاز، کنایه، اغراق، تشخیص، حسآمیزی و... که با حضور خود در بطن شعر، باعث زیبایی و شاعرانگی اثر میشوند.
علایی از شعر بهعنوان رستاخیز کلمات یاد کرد و گفت: تفاوت در بیان شاعرانه و بیان عادی با کمک کلمات اتفاق میافتد و شاعر با کشف روابط جدید میان کلمات دنیای تازه و خیالانگیزی میآفریند.
مؤلف کتاب «کودکان، عارفان راستین» در پایان به نوجوانان شاعر خوزستانی توصیه کرد که جور دیگر نگریستن به پدیدهها را در آثار خود به مخاطب القا کنند و برای موفقیت در کشف روابط میان پدیدهها، نوع نگرش و جهان زیست، یک سیر مطالعاتی مفید و سودمند برای خویش در نظر بگیرند.
بر اساس این گزارش، مریم اسماعیلی، طناز خورشیدی و مارال محمدیان ازجمله نوجوانانی بودند که در این نشست به اشتراکگذاری و خوانش اشعار خود پرداختند.
این رویداد مجازی ادبی با سرپرستی زینب خورشیدی و نقد و بررسی کامل و دقیق آثار اعضا به کار خود پایان داد.
دوازدهمین نشست انجمن شاعران نوجوان آیینههای ناگهان، با موضوع نقد و بررسی آثار اعضا و حضور مریم علایی شاعر، منتقد ادبی اربیلی، کارشناسان ادبی و فرهنگی، مربیان کانون سراسر استان و جمع گستردهای از اعضای مراکز کانون شهرستان مسجدسلیمان در صفحهی مجازی این انجمن، برگزار شد.